Reflectieverslag voorbeeld HBO

Competentie

Reflectieverslag voorbeeld HBOOp een HBO opleiding is het goed als je reflecteert. Reflecteren is een ander woord voor spiegelen en door middel van spiegelen leer je veel over je zelf en de leeractiviteiten die je hebt gedaan. In een reflectieverslag voorbeeld HBO, verwerk je de volgende componenten. Ook je eigen kwaliteiten moeten in een reflectieverslag voor HBO benoemd worden. Hoe competent ben jij, hoe was je begeleiding en aan welke doelen wil je werken. Welke kennis heb je vergaard gedurende de opleiding of het traject en hoe ben je daar actief mee bezig geweest. Beschrijf je werkbegeleiders en hoe ze jou hebben begeleid tijdens het traject.

Acties

In een reflectieverslag voorbeeld HBO zal duidelijk moeten komen te staan welke acties je gaat ondernemen met het advies wat aan jou verstrekt is. Beschrijf die acties en beschrijf hoe jij je door die acties verder wilt gaan ontwikkelen. Onderneem ook activiteiten om meer van de opleiding te weten te komen en vermeld die in je reflectieverslag.

reflectieverslag HBOMotivatie

In duidelijke lijnen geef jij aan wat je motivatie is om de HBO opleiding te gaan doen. Het reflectieverslag voorbeeld hbo zal een duidelijk beeld gaan geven, hoe jij de opleiding ziet, wat je aantrekt in die opleiding en waarom jij jezelf geschikt vind voor die opleiding.

Feedback

Bij het gedeelte van de feedback van een reflectieverslag voorbeeld HBO, moet je beschrijven hoe jij je zelf ziet en ook hoe een ander jou ziet. Je kan hierbij je coach, je mentor of je studiebegeleider om advies vragen en hun oordeel over jou als mens. Ook een medestudent kan goed feedback geven over jou als persoon.

Persoonlijk Ontwikkelingsplan

Een POP, ook genoemd Persoonlijk Ontwikkelingsplan. Is een soort zelfbeoordelingsplan waarmee je aangeeft waar je verder nog aan wilt werken en hoe je dit gaat bewerkstelligen.