Voorbeeld reflectieverslag stage

Hoe kan ik het beste een reflectieverslag schrijven?

Als je stage hebt gelopen, moet je voor school vaak een reflectieverslag schrijven. Hoe kun je dat nou het beste aanpakken? Hier een voorbeeld van reflectieverslag stage.

Hoe begin ik?

Bij een voorbeeld van reflectieverslag stage is het verstandig om in gedachten te houden dat je er wel je eigen draai aan moet geven. Als je begint is het verstandig eerst alles voor jezelf op een rijtje te zetten wat je allemaal gedaan hebt. Indrukken zijn heel belangrijk. Laat de lezer wennen aan je schrijfstijl door te vertellen waar je stage hebt gelopen en met wie. Hoe ging die samenwerking eigenlijk? Wat je niet moet vergeten, volgens het voorbeeld reflectieverslag stage, is dat je ook begeleid wordt.

Wanneer de begeleiding niet goed is, moet je dat ook aangeven. Begrijp hoe belangrijk dit document kan zijn, zelfs als student ben je met je CV bezig, en een mooie stage met een positieve uitkomst kan zeer mooi op je curriculum vitae staan.

Voorbeeld reflectieverslag stage

Tussenstuk

In het midden van voorbeeld van reflectieverslag stage raden we je aan om daadwerkelijk te vertellen wat je allemaal hebt gedaan. Zijn er dingen die je hebt bereikt? En ben je tevreden met het behaalde resultaat? En hoe reageerde andere op je werk?

Tot slot

In het voorbeeld reflectieverslag van stage is het verstandig om aan het eind een korte samenvatting te geven van het geheel. Je legt kort uit wat je geleerd hebt en of je hier nogmaals stage zou lopen.